El show central va estar ple de sorpreses i actuacions de dansa, música, màgia i acrobàcia. Es van lliurar reconeixements i es va fer un pilar simbòlic que van carregar els Castellers de la Il·lusió, una colla castellera inclusiva, i que van desplegar la bandera “Todos En Azul” per posar el punt i final a la vetllada. En total, una cinquantena d’artistes, tècnics i voluntaris van participar de forma altruista a a la gala. A l’entrada del Teatre Tarragona, es va instal·lar un photocall per aquelles persones que volien fer una aportació solidària al projecte. La gala, conduïda pel presentador i locutor Helder Moya, va proposar un viatge per tot el món amb música i danses tradicionals de cada racó, a través de petits tastets que es van alternar amb la màgia i l’acrobàcia. El viatge va començar amb danses de l’Ecuador, cançons d’Itàlia inspirades en Venècia , per donar pas als ritmes tribals i la dansa del ventre d’Egipte. A continuació el públic va poder gaudir dels primers moments de màgia i d’il·lusionisme de la tarda de la mà de Legends of China. Tot seguit, les habilitats de Poncho, les boleadoras i un tango amb una parella d’alt nivell van tancar el bloc dedicat a l’Argentina. El viatge feia parada a Bulgària per mostrar les acrobàcies de Sahed i les habilitats de Martín amb el seu cèrcol. ‘Mujer de agua’ va ser la cançó en directe que representava Espanya amb guitarra i dansa flamenca, amb Josmi i Roger. Amb el Can Can del Moulin Rouge parisenc, es va arribar al final de la primera part de la gala. A la represa, el viatge continuava amb balls de Sud-àfrica i el country “Coton Eye” de l’oest americà. A continuació el mag Mg Nebur clavava el seus paraigües a la caixa com si fossin ganivets, però sense que cap d’ells fes mal la seva víctima. L’escenari tornava a omplir-se de llums i colors amb l”Aloha Tiki Tahiti’ de la Polinèsia i d’acrobàcies amb cadires. El show central de la gala va finalitzar amb mariachis i danses mexicanes. L’artista de Vila-seca, Fran Amaya, va presentar en directe la cançó i el vídeo que dona nom al seu disc ‘Destino’, que està dedicada a les persones amb autisme. A la part final de la gala, es van lliurar reconeixements a persones, entitats i empreses que han donat suport als projectes de Todos En Azul a favor de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) durant aquests tres anys.

Reconeixements

Els reconeixements, que van ser lliurats per la Paula -la nena que protagonitza el videoclip de ‘Destino’, es van atorgar en l’apartat de ‘Persones i empreses’ a: Cristina Berrio Ortega, Javier Martí García, Fran Amaya, Josep Cartanyà Escoda, Perruqueria Somnis, Més K Pàdel Tarragona, Sinhus Sport, Cerrato Immobiliària, Club Hípico Tomás Santiago, Centre de rehabilitació neurològica In-Neuro i Ana Martínez, que va rebre el primer carnet de “Sòcia d’honor” de l’entitat. En l’apartat d”Entitats i institucions’, es van lliurar els reconeixements al Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa (ARASAAC), la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, els Mercats de Tarragona, l’Ajuntament de Creixell, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, l’Ajuntament del Vendrell i l’Ajuntament de Tarragona. Durant l’entrega, el públic també va poder gaudir del talent de la violinista Astrid -que es va atrevir a fer una versió amb l’instrument de ‘Tú me dejaste de querer’ i del saxofonista Bruno, amb qui va fer un duet.

Ricomà, optimista

Al final de l’acte, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va agrair a tothom que havia fet possible una gala que va qualificar “d’espectacular” i va tenir paraules d’elogi cap a la feina de l’associació Todos en Azul. Ricomà es va mostrar optimista de cara a la creació del futur Casal de l’Autisme de Tarragona. Per la seva banda, el president de Todos En Azul, Juanjo Caravaca, va anunciar que el Casal de l’Autisme “es farà sí o sí”, per la importància que té donar aquest servei durant tot l’any tant a les persones amb autisme o qualsevol altra diversitat funcional, com a les seves famílies.